top of page
SB8.jpg

~Klankbeleving kan en ondersteuning bieden bij: stress, burn-out, psychische en emotionele problemen. 

 

~Klankbeleving is diep ontspannende holistische behandeling ​

~ Het werkt op lichaam en geest 

 

~ Je kunt het voor jezelf boeken of als cadeau voor iemand anders

~ Is tijd voor je zelf nemen 

Vind je innerlijke stilte met Herstellende Yoga XL
& Sound Bath
15/09/2024 om 10.00 uur in Home of Zen, Arnhem

 

Tijdens deze extra lange Herstellende yogales krijg je en mogelijkheid om diepe ontspanning in je lichaam en geest te vinden, energie te herstellen en fysieke, emotionele en mentale spanning los te laten. Deze les duurt drie uur, wat je de mogelijkheid en tijd geeft om diep in je lijf te duiken om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en daardoor diepgewortelde spanningen in het lichaam te herkennen en los te laten. Herstellende yoga is een langzame en zachte vorm van yoga die de bedoeling heeft om je in een diepe staat van ontspanning en rust te brengen. Ik gebruik verschillende rekwisieten zoals dekens en bolsters om het lichaam te ondersteunen in verschillende yogahoudingen, waardoor het hele systeem in een diep ontspannen toestand kan komen.

 

Belangrijke onderdeel van deze lessen zijn oefeningen met verschillende yogaballen en triggerpoint-ballen. In deze extra lange les we gaan ze uitgebreid gebruiken als therapeutisch beweging en massagemiddel dat zich richt op de triggerpoints van het lichaam. Yogaballen helpen spanning in het bindweefsel los te laten, weefselveerkracht op te bouwen en spanning los te laten. Daarnaast zijn Mindfulness en Embodiment een belangrijk onderdeel van Herstellende Yoga. Tijdens deze workshop oefenen we met het bewust maken van elke pose. We gaan dieper in op de gewaarwordingen van lichaam en adem. Dat betekent langzamer bewegen en langer in elke pose blijven. Deze benadering van yoga heeft een diepgaand onmiddellijk effect op je mentale en emotionele toestand.

 

Herstellende Yoga wordt gecombineerd met
een Sound Bath

 

Exclusief voor deze Zondag wordt mijn zachte herstellende yogales gecombineerd met een ontspannend “SOUND BATH” (klankbeleving) ligconcert dat ik speciaal voor deze gelegenheid heb gecreëerd en toevoeg aan deze bijzondere yogales. Tijdens deze tweede deel van de les neem ik je mee op een klankbeleving reis met behulp van klankschalen, chimes, een sjamanistische trommel en zachte en rustgevende stem. Een klankbeleving anders ook Sound Bath genoemd is een meditatieve geluidservaring waarbij deelnemers ‘baden’ in geluidsgolven. Klankbeleving wordt gecombineerd met geleide meditatie en ademwerk. Dit is diep geconcentreerd lichaamswerk dat zich richt op diepe ontspanning.

 

De trilling van de klankschaal kan diepgaande effecten hebben op lichaam en geest. De klanken van de schalen 'harmoniseren' de cellen met hun frequenties, waardoor lichaam en geest in balans komen. Ook hebben klankschalen een positief effect op de hersengolffrequenties en kunnen ze helpen de hersengolven te verschuiven van de gebruikelijke bèta (dagelijkse denk- en stressmodus) naar een alfa-, thèta of delta-toestand. Alpha-,theta en delta hersengolven dragen bij aan diepe ontspanning, verjonging en rust.

 

Deze sessie is voor iedereen die op zoek is naar diepe rust en ontspanning, maar ook voor mensen die te maken hebben met chronische spanning, burn-out, vermoeidheid , angst en slaapproblemen.

 

 

 

sining b 2.jpg

Herstellende Yoga XL

& Sound Bath 

bottom of page