top of page
Beach Waves_edited.jpg

~Miniretraite voor Eén kan en ondersteuning bieden bij: stress, burn-out, psychische en emotionele problemen, slapeloosheid, rugklachten, houdingproblemen en  chronische pijnen

 

~ Is diep ontspannende holistische behandeling ​

~ Het werkt op lichaam en geest 

 

~ Je kunt het voor jezelf boeken of als cadeau voor iemand anders

~ Is Yoga PLUS Massage in 1 sessie 

~ Is tijd voor je zelf nemen 

Locatie

Holistische Energetische massage wordt gegeven in Home of Zen, een rustig centrum voor mentale wellness en bewustwording aan de Velperweg 95 in Arnhem. 

~ "Tijdens de Holistische Energetische massagebehandeling wordt u als geheel behandeld. Je lichaam en je geest. De gebruikte handbewegingen en grepen zijn langzaam, ritmisch en meditatief. Deze handbewegingen worden afgewisseld met zachte shakes (Holistic Pulsing) en ontspannende aanrakingen (Hands-on Healing) die zich vooral richten op het energiesysteem van het lichaam."​​

~ "In Restorative Gentle Yoga lessen leren we om ons diep te concentreren op de sensaties van het lichaam. Aanwezig zijn, de ademhaling observeren, bewust worden en in verbinding staan met je lichaam zijn enkele basiscomponenten van meditatie die een essentieel onderdeel vormen van elke Restorative Gentle Yoga les."

Heb je een druk werkschema en kun je geen tijd vinden om diep te ontspannen of op vakantie te gaan? Is een yogales te kort om de diepe ontspanning te bieden die je nodig hebt? Zit je niet graag in grote groepen? Wil je wat persoonlijke tijd voor jezelf? En wil je speciale aandacht voor jouw wensen en voorkeuren?​ Neem je gezondheid in eigen handen! Neem tijd voor jezelf! Mini-retraite voor Eén in het centrum van Arnhem duurt 2,5 uur en is een geweldige manier om DIEP te ontspannen en je energieniveau te verhogen.

 

Dit is een extra lange sessie die bestaat uit een Restorative Gentle yogales die is ontworpen rond uw specifieke thema's, een volledige Holistische Energetische massage met natuurlijke aromatische olie. We beginnen met een gesprek over waar je je op zou willen focussen, wat je los zou willen laten en wat je zou willen vergroten. Deze sessie is ontworpen rond uw specifieke behoeften en voorkeuren. We gebruiken deze tijd om af te stemmen op wat het beste bij je past. Het eerste deel van je privémini-retraite is de Restorative Gentle Yogasessie. Het tempo is laag, wat je de mogelijkheid geeft om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en daardoor diepgewortelde spanningen in het lichaam te leren herkennen en los te laten. Restorative Gentle Yoga beoefening omvat zachte en herstellende yogahoudingen. Daarnaast gebruik ik verschillende fysiotherapie ballen als ondersteuning. Je kunt hierbij denken aan kleine en grote fysioballen, 'still-point inducers' en triggerpointballen. Je leert een serie yogahoudingen die zachte, vloeiende lichaamsbewegingen stimuleren.​​ Na de Restorative Gentle Yoga-sessie en een korte pauze is het tijd voor je Holistische  Energetische massagesessie met aromatische olie. Tijdens een massagebehandeling wordt u als geheel behandeld. Je lichaam en je geest. De gebruikte handbewegingen en grepen zijn langzaam, ritmisch en meditatief. Deze handbewegingen worden afgewisseld met zachte shakes (Holistic Pulsing) en ontspannende aanrakingen (Hands-on Healing) die zich vooral richten op het energiesysteem van het lichaam.​​ 

Locatie

Mini-retraite voor 1 wordt gegeven in Home of Zen, een rustig centrum voor mentale wellness en bewustwording aan de Velperweg 95 in Arnhem. 

U kunt bij Home of Zen op eigen terrein parkeren. Ook is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid aan de Velperweg of directe zijstraten. Home of Zen is uitstekend bereikbaar per fiets. U kunt uw fiets veilig achter het pand parkeren. 

home of zen.jpg

Home Of  Zen, een rustig centrum voor mentale wellness en bewustwording 

miniretraite voor een

Holistische Energetische Massage is en onderdeel van Mini Retratie voor 1 

Happy Meditator

Kom diep tot rust met yoga en meditatie tijdens Mini Retraite voor 1 

Mini Retraite Voor Eén

Bouwstenen van Restorative Gentle Yoga lessen:

Mindful Embodied Hatha Yoga  

Mindfulness is een veelgebruikte term die zijn wortels heeft in het boeddhisme en betekent dat je je van moment tot moment bewust bent van je gedachten, gevoelens, lichamelijke gewaarwordingen en de omgeving. Embodiment is een staat van volledig aanwezig zijn en verbonden zijn met je lichaam. Ook wel 'embodied awareness' genoemd, dit is een oefening die je helpt een staat van volledige verbinding met je lichaam te ervaren, een staat waarin je je aanwezig en een geheel voelt. Embodied Awareness is een term die wordt gebruikt op het gebied van somatische psychotherapie, somatische bewegingseducatie en dans. Mindfulness en belichaming zijn een belangrijk onderdeel van Restorative Gentle Yoga. Tijdens mijn lessen oefenen we met het bewust maken van elke pose. We gaan dieper in op de gewaarwordingen van lichaam en adem. Dat betekent langzamer gaan en langer in elke pose blijven. Deze benadering van yoga heeft een diepgaand onmiddellijk effect op je mentale en emotionele toestand.

Herstellende yoga  

Herstellende yoga is een langzame en zachte vorm van yoga die de bedoeling heeft om je in een diepe staat van ontspanning en rust te brengen. Ik gebruik verschillende rekwisieten zoals dekens, bolsters en blokken om het lichaam te ondersteunen in verschillende yogahoudingen, waardoor het hele systeem in een diep ontspannen toestand kan komen. In deze houdingen zijn heeft een verjongend effect op lichaam en geest, omdat het je in staat stelt om van een vecht-en-vluchtreactie af te vallen in het parasympathische zenuwstelsel, wat de zogenaamde "ontspanningsreactie" veroorzaakt, waardoor je lichaam kan genezen en zichzelf volledig vernieuwen.

Ademwerk

Ademwerk is een essentieel onderdeel van Restorative Gentle Yoga lessen. We passen ademwerk toe met de bedoeling het mentale, fysieke en spirituele welzijn te verbeteren. Er zijn veel vormen van ademwerktherapie waarbij bewust en gestructureerd ademhalen.  Ademwerk bevordert diepe ontspanning en helpt je je energieker te voelen. In Restorative Gentle Yoga is elke pose een verkenning. Door mindfulness en belichaamd bewustzijn creëer je meer verbindingen tussen je adem en je lichaam. Je leert blokkades in het lichaam te herkennen en los te laten. Hiermee leer je je natuurlijke adem te herkennen en vrij te maken.  

 

Triggerpoint-ballen  

Bij Restorative Gentle Yoga lessen gebruik ik yogaballen van verschillende maten, zoals reflexballen en softballen.

Yogaballen helpen triggerpoints te masseren en spanning in het lichaam los te laten. Reflexballen zijn kleine balletjes met stevige stekels. Ze worden vaak gebruikt bij sensorische therapie, ontspanningsoefeningen en massage. In mijn lessen gebruiken we ze als therapeutisch massagemiddel dat zich richt op de triggerpoints van het lichaam. Kleine en middelgrote yogaballetjes helpen de spanning in het bindweefsel, ook wel fascia genoemd, los te laten; weefselveerkracht op te bouwen en spanning loslaten van het lichaam zoals in de nek, schouders, onderrug, heupen, benen en voeten.

Werken met yogaballen voelt als een diepe zelfmassage.

Meditatie

Er zijn eindeloze onderzoeken gedaan naar de voordelen van meditatie op onze gezondheid. Onderzoek toont aan dat meditatie ons kan helpen om beter om te gaan met negatieve gevoelens en emoties. Hoewel er vele vormen van meditatie zijn, is het uiteindelijke doel een gevoel van ontspanning en innerlijke rust, wat de geestelijke gezondheid kan verbeteren. In Restorative Gentle Yoga lessen leren we om ons diep te concentreren op de sensaties van het lichaam. Aanwezig zijn, de ademhaling observeren, bewust worden en in verbinding staan met je lichaam zijn enkele basiscomponenten van meditatie die een essentieel onderdeel vormen van elke Restorative Gentle Yoga les.

bottom of page