top of page

Over Marina

more 9_edited.jpg
Image by Ross Bucher
Image by Jan Kopřiva

Als veelzijdig kunstenaar en yogadocente Marina Trisic is een vocale, beeldende en uitvoerende artiest die in haar werk een diep streven naar transformationeel leven integreert. Zij heeft twee CD's uitgebracht: Ballades of The East en Earth Chants. Ze woont in Nederland en is gespecialiseerd in zang geïnspireerd door wereldmuziek uit de Balkanregio, maar ook in geïmproviseerde en intuïtieve zang. Met meer dan 20 jaar professionele ervaring in yoga lesgeven, Somatisch Beweging, stem en lichaamswerk, heeft ze haar unieke mix ontwikkeld. Met haar yoga lessen en workshops helpt zij aan mensen door om dieper in contact te komen met hun authentieke aanwezigheid en welzijn. Naast haar yoga programma biedt ze ook Meditatieve Concerten en evenementen op maat aan evenals gepersonaliseerde mini-retraités en massages in haar praktijk in Arnhem. Haar muziek is te vinden via alle grote online winkels zoals iTunes, Spotify, Bandcamp, CDBaby, Amazon, YouTube, Pandora en SoundCloud.

DBE_1967.jpg
DBE_1977.jpg

Mijn aanpak  

"Ik ben gecertificeerd yogadocent aan het Iyengar Instituut in Amsterdam en geregistreerd Somatisch Beweging Coach. Mijn achtergrond in lichaamswerk en diverse dans, beweging en stem disciplines hebben een grote invloed gehad op haar begrip en de manier waarop ik lesgeef. De primaire focus van mijn werk is gericht op diepe ontspanning, bewuste natuurlijke ademhaling en het loslaten van spanningen in lichaam en geest. Naar mijn mening zijn dit noodzakelijke, maar vergeten prioriteiten van het moderne leven. Het tempo van Restoratieve Gentle Yoga is laag. Dit biedt de mogelijkheid om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en zo diepgewortelde spanningen in het lichaam te leren herkennen en los te laten. Zachte, langzame, bewuste beweging is een essentieel onderdeel van deze lessen. Door het lichaam bewust te bewegen en de zogenaamde 'Somatic Movement'-aanpak te gebruiken, kunnen we dieper in elke yogahouding duiken. Daarnaast omvat Restorative Gentle Yoga beoefening zachte en herstellende yogahoudingen. Deze yogabeoefening bevordert precisie en helpt zo een gevoel van 'gecentreerd zijn' te ontwikkelen en moeiteloos en gemakkelijk te bewegen."

Oorsprong van Somatische Werk in Yoga

"Een somatische beweging is over het algemeen een beweging die bewust wordt uitgevoerd met de bedoeling zich te concentreren op de interne ervaring van de beweging in plaats van op het uiterlijk of het resultaat van de beweging. Bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Werken op deze manier kan het lichaam en, belangrijker nog, het menselijke zenuwstelsel dat onze houding en beweging regelt, nieuwe manieren van bewegen leren. 

Somatische yoga, ontwikkeld door Thomas Hanna in de jaren 70, werd sterk beïnvloed door de methoden van Moshe Feldenkrais – een pionier op het gebied van de Feldenkrais-methode, die wordt gebruikt om het menselijk functioneren te verbeteren door het zelfbewustzijn door beweging te vergroten. Bovendien, eerdere methoden zoals de Alexandertechniek, ontwikkeld aan het begin van de eeuw, hielp de evolutie van deze praktijk te verbeteren. Bonnie Bainbridge Cohen pionier van de somatische disciplines en de grondlegger van het Body-Mind Centering-systeem ontwikkelde het verder en creëerde een nieuwe vorm in het begrijpen van Somatic Movement in relatie tot yoga. Donna Farhi heeft haar eigen lerarenopleiding waarin ze de leer van yoga en somatische beweging combineert.  

Yoga die ik lesgeef, is een mix van Somatic Movement en traditionele yoga die ik in de loop der jaren heb gestudeerd en beoefend met enkele van deze leraren. Het werk van Bonnie Bainbridge Cohen - Body Mind Catering, evenals Feldenkrais, Alexandertechniek, Embodied movement, Embodied awareness, Somatic Movement, Experimental Anatomy is een onderdeel geweest van mijn coaching opleiding bij de Instituut voor Somatische Bewegingsstudies in Amsterdam, (NL).  In een training met Donna Farhi, (NZ), ik heb geleerd deze diepgaande transformatieve therapeutische vaardigheden toe te passen op de beoefening van yoga."

Yoga als mijn pad  

Mijn diensten

more 21.jpg

Mijn muziek 

AD22FE38-BDF4-4C7E-B041-6DC1ADD1DAE2.png
Martris.jpg

Ambient muziek met drum, stem, natuurgeluiden en ASMR van Martris

in samenwerking met geluidskunstenaar Sharon Stewart. Dit is muziek voor stressvermindering, ontspanning ...

Ballades of the East, originele muziek van Martris, in samenwerking met pianist en componist Rudjer Glavurtic, is een set contemplatieve Wereldmuzieknummers met piano en stem...

bottom of page