top of page
Yoga Studio_edited_edited.jpg

"Marina creëert een gastvrije stilte waarin ik me kan settelen en mezelf weer kan ontmoeten. De stroom van de les was precies goed voor mij. Sinds ik nieuw was, is Marina attent en ondersteunend geweest, waardoor ik de ruimte kreeg om mijn eigen ritme. Ik waardeer echt de ruimte die ze geeft om ieder van ons naar ons eigen lichaam te laten luisteren. Zeker een aanrader voor het verminderen van stress en vermoeidheid. Ik voelde me grondig verjongd."

Sharon

Wekelijkse lessenrooster  

in HOME OF ZEN

 

Velperweg 95, in Arnhem

Restorative Gentle Yoga

Maandag 20.30 -21.45\

Restorative Gentle Yoga

 Woensdag  09.00- 10.15

Restorative Gentle Yoga

Vrijdag 09.00- 10.15 

Zachte Herstellende yoga anders ook Somatische Yoga genoemd richt zich op diepe ontspanning, energieherstel, natuurlijke ademhaling en het loslaten van fysieke spanningen. Het tempo van de les is langzamer, wat je de mogelijkheid geeft om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en daardoor diepgewortelde spanningen in het lichaam te herkennen en los te laten.

In deze yogalessen besteden we veel aandacht aan de essentiële yoga-principes zoals houding, ademhaling, flexibiliteit en kracht. Door het lichaam bewust te bewegen en de zogenaamde 'Somatic Movement'-benadering te gebruiken, kunnen we dieper in elke yogahouding duiken. Daarnaast omvat Zachte Herstellende  Yoga beoefening zachte en herstellende yogahoudingen. Ter ondersteuning gebruik ik verschillende fysiotherapieballen. Denk hierbij aan  kleine/grote fysioballen en triggerpoint-ballen.

In mijn lessen gebruiken we ze als therapeutisch massagemiddel dat zich richt op de triggerpoints van het lichaam. Yogaballen helpen spanning in het bindweefsel los te laten, weefselveerkracht op te bouwen en spanning los te laten. Je krijgt een reeks yogahoudingen aangeleerd die zachte, vloeiende lichaamsbewegingen aanmoedigen. Deze yogalessen zijn een ideale balans tussen traditionele hatha yoga-oefeningen en herstellende yoga beoefening.

 

Zachte Herstellende Yoga : Voor wie?

 

Deze yogalessen zijn ideaal voor iedereen die wil beginnen met yoga,  die herstellende is van langdurige of kortdurende blessures en die opgehoopte fysieke spanningen als gevolg van dagelijkse werkdruk en overbelasting wil loslaten. Deze yogalessen zijn ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en krachtige yogabeoefening die past bij hun eigen persoonlijke lichaam en behoeften. Voor iedereen die op een veilige en geconcentreerde manier de essentiële yogaprincipes wil leren en voor iedereen die gewoon een betere verbinding met zijn lichaam wil vinden.

Locatie​

Yoga lessen en workshops worden gegeven in Home of Zen, een rustig centrum voor mentale wellness en bewustwording aan de Velperweg 95 in Arnhem. U kunt bij Home of Zen op eigen terrein parkeren. Ook is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid aan de Velperweg of directe zijstraten. Home of Zen is uitstekend bereikbaar per fiets. U kunt uw fiets veilig achter het pand parkeren. 

Yoga in Home of Zen

Yoga in Home of Zen

yoga in Home of Zen

yoga in Home of Zen

Yoga in Home of Zen

Yoga in Home of Zen

Zachte Herstellende Yoga

Zachte Herstellende Yoga

Zachte Herstellende Yoga

Zachte Herstellende Yoga

Studio Home Of Zen

Studio Home Of Zen

Yoga in Home of Zen

Yoga in Home of Zen

Oorsprong van somatische werk in yoga​

 

Een somatische beweging is over het algemeen een beweging die bewust wordt uitgevoerd met de bedoeling zich te concentreren op de interne ervaring van de beweging in plaats van op het uiterlijk of het resultaat van de beweging. Bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Werken op deze manier kan het lichaam en, belangrijker nog, het menselijke zenuwstelsel dat onze houding en beweging regelt, nieuwe manieren van bewegen leren. ​

Somatische yoga, ontwikkeld door Thomas Hanna in de jaren 70, werd sterk beïnvloed door de methoden van Moshe Feldenkrais – een pionier op het gebied van de Feldenkrais-methode, die wordt gebruikt om het menselijk functioneren te verbeteren door het zelfbewustzijn door beweging te vergroten. Bovendien, eerdere methoden zoals de Alexandertechniek, ontwikkeld aan het begin van de eeuw, hielp de evolutie van deze praktijk te verbeteren.

 

Bonnie Bainbridge Cohen pionier van de somatische disciplines en de grondlegger van het Body-Mind Centering-systeem ontwikkelde het verder en creëerde een nieuwe vorm in het begrijpen van Somatic Movement in relatie tot yoga. Donna Farhi heeft haar eigen lerarenopleiding waarin ze de leer van yoga en somatische beweging combineert.  ​

 

Yoga die ik lesgeef, is een mix van Somatic Movement en traditionele yoga die ik in de loop der jaren heb gestudeerd en beoefend met enkele van deze leraren. Het werk van Bonnie Bainbridge Cohen - Body Mind Catering, evenals Feldenkrais, Alexandertechniek, Embodied movement, Embodied awareness, Somatic Movement, Experimental Anatomy is een onderdeel geweest van mijn coaching opleiding bij de Instituut voor Somatische Bewegingsstudies in Amsterdam, (NL).  In een training met Donna Farhi, (NZ), ik heb geleerd deze diepgaande transformatieve therapeutische vaardigheden toe te passen op de beoefening van yoga.

Zachte Herstellende Yoga 

bottom of page