top of page
Floating in the Sea_edited.jpg

~ Restorative Gentle Private Yoga class is tailored to your needs ​

~Restorative Gentle Yoga offers support with stress, burnout, PTSD, sleeping problems, emotional and psychological issues, back pain, posture problems and chronic pain

~ Reduced prices offered at 5 and 10 lessons  packages

Restorative Gentle Yoga private

Locatie

Yoga privésessies traject bi Burn-Out

wordt gegeven in Home of Zen, een rustig centrum voor mentale wellness en bewustwording aan de Velperweg 95 in Arnhem. 

U kunt bij Home of Zen op eigen terrein parkeren. Ook is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid aan de Velperweg of directe zijstraten. Home of Zen is uitstekend bereikbaar per fiets. U kunt uw fiets veilig achter het pand parkeren. 

home of zen logo.png

Hey There

At your own pace, in a quiet environment, Restorative Gentle Yoga private sessions are specially tailored to your wishes. These private sessions are a very good way to start with yoga, but also to deepen your knowledge, or to start over after an injury.

Restorative Gentle Yoga can provide support for stress, burnout, PTSD, psychological and emotional problems, insomnia, back problems, breathing problems, posture problems, and chronic pain.​​

Restorative Gentle yoga private sessions focus on deep relaxation, energy restoration, natural breathing, and the release of physical tensions. The pace of the class is slower, which gives you the opportunity to develop awareness and thereby recognize and release deep-rooted tensions in the body.​ Restorative Gentle yoga private sessions are also possible online. It is specially designed for people who are unable to attend regular classes in person and/or who travel and want to continue their yoga practice while away from home. All you need is a yoga mat, a computer, and an internet connection. We focus on your personal needs, challenges, and goals and help you get the results you need. 

Bouwstenen Yoga privésessies  traject

Herstellende yoga  

Herstellende yoga is een langzame en zachte vorm van yoga die de bedoeling heeft om je in een diepe staat van ontspanning en rust te brengen. Ik gebruik verschillende rekwisieten zoals dekens, bolsters en blokken om het lichaam te ondersteunen in verschillende yogahoudingen, waardoor het hele systeem in een diep ontspannen toestand kan komen. In deze houdingen zijn heeft een verjongend effect op lichaam en geest, omdat het je in staat stelt om van een vecht-of-vluchtreactie af te vallen in het parasympathische zenuwstelsel, wat de zogenaamde "ontspanningsreactie" veroorzaakt, waardoor je lichaam kan genezen en zichzelf volledig vernieuwen.

Ademwerk

Ademwerk is een essentieel onderdeel van Restorative Gentle Yoga lessen. We passen ademwerk toe met de bedoeling het mentale, fysieke en spirituele welzijn te verbeteren. Er zijn veel vormen van ademwerk therapie waarbij bewust en gestructureerd ademhalen.  Ademwerk bevordert diepe ontspanning en helpt je je energieker te voelen. In Restorative Gentle Yoga is elke pose een verkenning. Door mindfulness en belichaamd bewustzijn creëer je meer verbindingen tussen je adem en je lichaam. Je leert blokkades in het lichaam te herkennen en los te laten. Hiermee leer je je natuurlijke adem te herkennen en vrij te maken.  

 

Triggerpoint-ballen  

In Resorative Gentle Yoga lessen gebruik ik verschillende kleine reflexballen, kleine en middelgrote softballen en grote gymballen. Yogaballen helpen bij het losmaken van het gelaat, masseren triggerpoints en helpen bij het loslaten en verjongen van het lichaam. Reflexballen zijn stevige stekelballen voor massage, sensorische therapie en ontspanningsoefeningen. In mijn lessen gebruiken we ze als een therapeutisch massagehulpmiddel dat zich richt op de triggerpoints. Dit helpt bij het verlichten van de spanning en het vrijgeven van spieren door het hele lichaam. Kleine en middelgrote softballen helpen de spanning in het bindweefsel los te laten, ook wel fascia genoemd. Deze ballen zijn bedoeld om de fascia te herstellen, bouw weefselveerkracht op en laat spanning los in gemeenschappelijke delen van het lichaam zoals hoofd, nek, schouders, armen, rug, heupen, benen en voeten. Het werken met hen voelt als een diepe zelfmassage van het weefsel. Gymballen zijn een geweldig hulpmiddel dat helpt bij het verbeteren van de stabiliteit en het opbouwen van kracht, maar ook om spanning in het lichaam los te laten, het zenuwstelsel te kalmeren en opnieuw verbinding te maken met de natuurlijke ademhaling.  

Meditatie

Er zijn eindeloze onderzoeken gedaan naar de voordelen van meditatie op onze gezondheid. Onderzoek toont aan dat meditatie ons kan helpen om beter om te gaan met negatieve gevoelens en emoties. Hoewel er vele vormen van meditatie zijn, is het uiteindelijke doel een gevoel van ontspanning en innerlijke rust, wat de geestelijke gezondheid kan verbeteren. In Soma Yoga lessen leren we om ons diep te concentreren op de sensaties van het lichaam. Aanwezig zijn, de ademhaling observeren, bewust worden en in verbinding staan met je lichaam zijn enkele basiscomponenten van meditatie die een essentieel onderdeel vormen van elke Restorative Gentle Yoga les.

Yoga+Dani+019.jpg

Yoga private sessions program
offers support with stress, burnout, and chronic fatigue  

 

bottom of page