top of page
Floating in the Sea_edited.jpg

~ Yoga privésessie kan ondersteuning bieden bij: stress, burn-out, PTSS, psychische en emotionele problemen, slapeloosheid, rugklachten, ademhalingsklachten, 

houdingproblemen en  chronische pijnen

~ Yoga privésessie  wordt afgestemd op jouw behoeften​

~Yoga privésessie duurt 90 minuten  

Yoga privésessie 

Locatie

Yoga privésessies traject bi Burn-Out

wordt gegeven in Home of Zen, een rustig centrum voor mentale wellness en bewustwording aan de Velperweg 95 in Arnhem. 

U kunt bij Home of Zen op eigen terrein parkeren. Ook is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid aan de Velperweg of directe zijstraten. Home of Zen is uitstekend bereikbaar per fiets. U kunt uw fiets veilig achter het pand parkeren. 

home of zen logo.png

Hey There

Neem tijd voor jezelf! In je eigen tempo, in een rustige omgeving worden Restorative Gentle privésessies van anderhalf uur speciaal op jouw wensen afgestemd. Deze privésessies zijn een hele goede manier om met yoga te beginnen, maar ook om je verder te verdiepen, of om opnieuw te beginnen na een blessure. Restorative Gentle Yoga kan ondersteuning bieden bij stress, burn-out, PTSS, psychische en emotionele problemen, slapeloosheid, rugklachten, ademhalingsklachten, houdingproblemen en chronische pijnen.​​

Restorative Gentle yoga privésessies richten zich op diepe ontspanning, energieherstel, natuurlijke ademhaling en het loslaten van fysieke spanningen. Het tempo van de les is langzamer, wat je de mogelijkheid geeft om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en daardoor diepgewortelde spanningen in het lichaam te herkennen en los te laten.

Bouwstenen Yoga privésessie 

Herstellende yoga  

Herstellende yoga is een langzame en zachte vorm van yoga die de bedoeling heeft om je in een diepe staat van ontspanning en rust te brengen. Ik gebruik verschillende rekwisieten zoals dekens, bolsters en blokken om het lichaam te ondersteunen in verschillende yogahoudingen, waardoor het hele systeem in een diep ontspannen toestand kan komen. In deze houdingen zijn heeft een verjongend effect op lichaam en geest, omdat het je in staat stelt om van een vecht-of-vluchtreactie af te vallen in het parasympathische zenuwstelsel, wat de zogenaamde "ontspanningsreactie" veroorzaakt, waardoor je lichaam kan genezen en zichzelf volledig vernieuwen.

Ademwerk

Ademwerk is een essentieel onderdeel van Restorative Gentle Yoga lessen. We passen ademwerk toe met de bedoeling het mentale, fysieke en spirituele welzijn te verbeteren. Er zijn veel vormen van ademwerk therapie waarbij bewust en gestructureerd ademhalen.  Ademwerk bevordert diepe ontspanning en helpt je je energieker te voelen. In Restorative Gentle Yoga is elke pose een verkenning. Door mindfulness en belichaamd bewustzijn creëer je meer verbindingen tussen je adem en je lichaam. Je leert blokkades in het lichaam te herkennen en los te laten. Hiermee leer je je natuurlijke adem te herkennen en vrij te maken.  

 

Triggerpoint-ballen  

In Resorative Gentle Yoga lessen gebruik ik verschillende kleine reflexballen, kleine en middelgrote softballen en grote gymballen. Yogaballen helpen bij het losmaken van het gelaat, masseren triggerpoints en helpen bij het loslaten en verjongen van het lichaam. Reflexballen zijn stevige stekelballen voor massage, sensorische therapie en ontspanningsoefeningen. In mijn lessen gebruiken we ze als een therapeutisch massagehulpmiddel dat zich richt op de triggerpoints. Dit helpt bij het verlichten van de spanning en het vrijgeven van spieren door het hele lichaam. Kleine en middelgrote softballen helpen de spanning in het bindweefsel los te laten, ook wel fascia genoemd. Deze ballen zijn bedoeld om de fascia te herstellen, bouw weefselveerkracht op en laat spanning los in gemeenschappelijke delen van het lichaam zoals hoofd, nek, schouders, armen, rug, heupen, benen en voeten. Het werken met hen voelt als een diepe zelfmassage van het weefsel. Gymballen zijn een geweldig hulpmiddel dat helpt bij het verbeteren van de stabiliteit en het opbouwen van kracht, maar ook om spanning in het lichaam los te laten, het zenuwstelsel te kalmeren en opnieuw verbinding te maken met de natuurlijke ademhaling.  

Meditatie

Er zijn eindeloze onderzoeken gedaan naar de voordelen van meditatie op onze gezondheid. Onderzoek toont aan dat meditatie ons kan helpen om beter om te gaan met negatieve gevoelens en emoties. Hoewel er vele vormen van meditatie zijn, is het uiteindelijke doel een gevoel van ontspanning en innerlijke rust, wat de geestelijke gezondheid kan verbeteren. In Soma Yoga lessen leren we om ons diep te concentreren op de sensaties van het lichaam. Aanwezig zijn, de ademhaling observeren, bewust worden en in verbinding staan met je lichaam zijn enkele basiscomponenten van meditatie die een essentieel onderdeel vormen van elke Restorative Gentle Yoga les.

Yoga+Dani+019.jpg

Yoga privésessie biedt ondersteuning 
bij stress, burn-out en chronische vermoeidheid  

 

bottom of page