top of page
Image by Finding Dan | Dan Grinwis

~ Restorative Gentle  Yoga kan ondersteuning bieden bij: stress, burn-out, PTSS, psychische en emotionele problemen, slapeloosheid, rugklachten, ademhalingsklachten, 

houdingproblemen en  chronische pijnen

~ Restorative Gentle Yoga les wordt afgestemd op jouw behoeften

~ Restorative Gentle Yoga is een zachte benadering  

 

~ Verlaagde prijzen aangeboden bij 5 en 10 lessen  pakketten

Restorative Gentle Yoga privé

"Marina verzorgt en begeleidt yoga op een prachtige manier waardoor je volledig kunt ontspannen, je innerlijke rust kunt verdiepen en jezelf kunt strekken naar persoonlijke groei."

Hildegard 

Hey There

Restorative Gentle Yoga sessies in het centrum van Arnhem, en online 

​​

In je eigen tempo, in een rustige omgeving, worden Restoratieve Gentle Yogaprivésessies speciaal op jouw wensen afgestemd. Deze privésessies zijn een hele goede manier om met yoga te beginnen, maar ook om je verder te verdiepen, of om opnieuw te beginnen na een blessure. Restorative GentleYoga kan ondersteuning bieden bij stress, burn-out, PTSS, psychische en emotionele problemen, slapeloosheid, rugklachten, ademhalingsklachten, houdingproblemen en  chronische pijnen.

  • Restorative Gentle Yoga  privésessies  richten zich op diepe ontspanning, energieherstel, natuurlijke ademhaling en het loslaten van fysieke spanningen. Het tempo van de les is langzamer, wat je de mogelijkheid geeft om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en daardoor diepgewortelde spanningen in het lichaam te herkennen en los te laten.

  • In de lessen besteden we veel aandacht aan de essentiële yogaprincipes zoals houding, ademhaling, flexibiliteit en kracht. Door het lichaam bewust te bewegen en de zogenaamde 'Somatic Movement'-benadering te gebruiken, kunnen we dieper in elke yogahouding duiken. Daarnaast omvat Soma Yoga beoefening zachte en herstellende yogahoudingen. Ik gebruik verschillende fysiotherapeutische ballen als ondersteuning. Hierbij kun je denken aan kleine en grote fysio-ballen, 'still-point inducers' en triggerpoint-ballen. Je krijgt een reeks yogahoudingen aangeleerd die zachte, vloeiende lichaamsbewegingen aanmoedigen. Deze yogalessen zijn een ideale balans tussen traditionele hatha yoga oefeningen en herstellende yoga beoefening.

  • ​​ Restorative Gentle Yoga  privésessie is ook online mogelijk. Het is speciaal ontworpen voor mensen die niet in staat zijn om de reguliere lessen persoonlijk bij te wonen en/of die reizen en hun yogabeoefening willen voortzetten terwijl ze niet thuis zijn. Het enige wat je nodig hebt is een yogamat, een computer en een internetverbinding. We richten ons op uw persoonlijke behoeften, uitdagingen en doelen en helpen u om het benodigde resultaat te krijgen​​​​​​​​​​​.

Yoga+Dani+019.jpg

Restorative Gentle Yoga
privésessies

 

Mijn aanpak  

Ik ben gecertificeerd yogadocent aan het Iyengar Instituut in Amsterdam en geregistreerd Somatisch Bewegings Coach. Mijn achtergrond in lichaamswerk en diverse dans, beweging en zang  disciplines hebben een grote invloed gehad op haar begrip en de manier waarop ik lesgeef  yoga. De primaire focus van mijn werk is gericht op diepe ontspanning, bewuste natuurlijke ademhaling en het loslaten van spanningen in lichaam en geest. Naar mijn mening zijn dit noodzakelijke maar vergeten prioriteiten van het moderne leven. Het tempo van Restoratieve Gentle is laag. Dit biedt de mogelijkheid om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en zo diepgewortelde spanningen in het lichaam te leren herkennen en los te laten. Zachte, langzame, bewuste beweging is een essentieel onderdeel van deze lessen. Door het lichaam bewust te bewegen en de zogenaamde 'Somatic Movement'-aanpak te gebruiken, kunnen we dieper in elke yogahouding duiken. Daarnaast omvat Restorative Gentle Yoga beoefening zachte en herstellende yogahoudingen. Deze yogabeoefening bevordert precisie en helpt zo een gevoel van 'gecentreerd zijn' te ontwikkelen en moeiteloos en gemakkelijk te bewegen.

Oorsprong van Somatische Werk in Yoga

 

"Een somatische beweging is over het algemeen een beweging die bewust wordt uitgevoerd met de bedoeling zich te concentreren op de interne ervaring van de beweging in plaats van op het uiterlijk of het resultaat van de beweging. Bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waarbij de nadruk ligt op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Werken op deze manier kan het lichaam en, belangrijker nog, het menselijke zenuwstelsel dat onze houding en beweging regelt, nieuwe manieren van bewegen leren. 

Somatische yoga, ontwikkeld door Thomas Hanna in de jaren 70, werd sterk beïnvloed door de methoden van Moshe Feldenkrais – een pionier op het gebied van  de Feldenkrais-methode , die wordt gebruikt om het menselijk functioneren te verbeteren door het zelfbewustzijn door beweging te vergroten. Bovendien, eerdere methoden zoals de  Alexandertechniek , ontwikkeld aan het begin van de eeuw, hielp de evolutie van deze praktijk te informeren.  Bonnie Bainbridge Cohen  pionier van de somatische disciplines en de grondlegger van het Body-Mind Centering-systeem ontwikkelde het verder en creëerde een nieuwe vorm in het begrijpen van Somatic Movement in relatie tot yoga.  Donna Farhi  heeft haar eigen lerarenopleiding waarin ze de leer van yoga en somatische beweging combineert.  

Yoga die ik lesgeef, is een mix van Somatic Movement en traditionele yoga die ik in de loop der jaren heb gestudeerd en beoefend met enkele van deze geweldige leraren. Het werk van Bonnie Bainbridge Cohen - Body Mind Catering, evenals Feldenkrais, Alexandertechniek, Embodied movement, Embodied awareness, Somatic Movement, Experimental Anatomy is een onderdeel geweest van mijn coaching opleiding bij de  Instituut voor Somatische Bewegingsstudies in Amsterdam, (NL).  In een training met  Donna Farhi , (NZ), ik heb geleerd deze diepgaande transformatieve therapeutische vaardigheden toe te passen op de beoefening van yoga."

bottom of page